Boktips inför julen

Julen börjar närma sig sakta men säkert. Det är en högtid som för många är synonym med att träffa familj och vänner, äta god mat och reflektera över året som har gått. Men många upplever även julen som väldigt stressig. Här är några boktips inför julen som handlar om hur man på olika sätt kan hantera stress.

Sjukt stressad

Upplever du höga krav från omgivningen men minst lika mycket från dig själv? Tar ”att-göra”-listan aldrig slut trots att du betar av sak efter sak? Känner du frustrationen när du står i köer eller i trafikrusningen? Har du svårt att sova och känner att du behöver tid för återhämtning och vila? Om du känner igen dig i något av ovanstående så kan det här vara en bok för dig. Anna Bennich Karlstedt är legitimerad psykolog med KBT-inriktning med många års erfarenhet av att hjälpa personer med stressproblematik. Hon har skrivit den här boken för att du själv ska kunna förstå hur du själv kan hjälpa dig och förändra din situation. Förvänta dig inga mirakel men kom ihåg att du med konkreta övningar faktiskt har möjligheten att ändra din situation på egen hand från och med i dag.

Lär dig leva : mindre stress – mer närvaro

Den här boken går ut på att kommunikation är viktigt för att förhållanden med andra människor ska fungera och att förändring faktiskt är något nödvändigt för att komma tillfreds med sitt liv ifall man inte är det. På ett enkelt och pedagogiskt vis förklarar författarna att medveten närvaro i nuet är nyckeln till ett lugnare, gladare och mer harmoniskt liv. Boken är skriven av Mats Billmark och Susan Billmark.

Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi

Den här boken passar bra för alla som känner att vardagsstressen blivit ett hinder för att du ska må bra. Hindrar stressen dig för att nå dina mål och prestera väl och allmänt känna dig tillfreds med tillvaron? Då kanske den här boken kan hjälpa dig. Här får du praktiska tips och råd på hur du ska göra för att stressa mindre och bli mer närvarande i det som sker nu. Boken är skriven av Giorgio Grossi.