Lonely Planets reseböcker

Om du ska ut och resa i världen kan du ha stor nytta av Lonely Planets reseböcker som finns för ett flertal olika destinationer. Lonely Planet grundades i Australien 1972 av makarna Maureen och Tony Wheeler. Deras första bok Across Asia on the Cheap var skriven för målgruppen backpackers med en låg budget som ville ha reseråd. Maureen och Tony hade själv rest från London till Sydney på sex månader och använde sina erfarenheter från den resan för att färdigställa boken.

Lonely Planets reseböcker finns för de flesta kända resedestinationerna och även för flera mindre kända destinationer. Det roliga med deras böcker är att de är lätta att läsa och bjuder på många tips som andra reseböcker inte gör. Försök få tag i den senaste upplagan av den destination du ska till. Information förändras hela tiden och vissa saker i böckerna stämmer inte alltid.

På senare år har Lonely Planet också börjat ge ut sina reseböcker på appar och online via nätet. Deras hemsida är också fylld med inspiration som du kan läsa gratis så länge du har en internetuppkoppling. Men om du är ute och reser kanske du inte har tillgång till Internetuppkoppling så därför är det rekommenderat att införskaffa en bok och ta med dig på resan. (och även om du har Internetuppkoppling så kan det vara väldigt dyrt att surfa utomlands).

Kolla här vilka böcker som finns att köpa från Lonely Planet. Du kan även kolla om några av deras böcker finns på ditt närmsta bibliotek.